HELORO HU Kft.
Szent István krt.18.fsz.3/a
1137 Budapest
Magyarország

Fax: +36-1/270-9047
Mob.: +36-70/621-2182
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
TROCELLEN a világban:

Munkafolyamatok

Válaszfalak

Bemérés

A padlózaton először kijelöljük zsineg vagy vonalzó segítségével a körvonalakat. Bejelöljük az esetleges ajtónyílásokat. Ezt követően vízmérték és vonalzó segítségével a falakon és a mennyezeten bejelöljük a körvonalakat.

Alap és az előkészületek Szükség szerint leszigeteljük a nedves alappal való érintkezési felületek helyét. Az álló falakba rögzítjük az U-profilra alakított kapcsokat, megközelítőleg 50 cm-re egymástól. A széleket gondosan kitöltjük alacsony expanziós PUR-habbal. A paneleket bármilyen anyaggal való érintkezéskor minden esetben kitöltjük PUR-habbal és úgy szereljük össze. A felesleges habot száradás után levágjuk.

Szerelés Az ökopanelt elhelyezzük a kivánt helyre, akkumulátoros csavarhúzóval hozzácsavarozzuk az előkészített kapcsokhoz. Meggyőződünk a merőlegességről. A beszerelt ökopanelhoz rögzítjük a következő kapcsokat ugyancsak 50 cm távolságra. Ismét kitöltjük habbal. Hasznos tanácsokat és rajzokat találhatnak a műszaki mellékletben, amely letölthető.

Mennyezetek Amennyiben az ökopanelt vízszintes, vagy ferde mennyezetként alkalmazzuk, az alábbiakra kell ügyelnünk: az aljazat egyenletessége Az ökopaneleket szereljük a gerendákhoz, a köztük levő hézagokat töltsük ki deszkalapokkal úgy, hogy az ökopanelek ne mozoghassanak. Használjuk az egy négyzetméterre ajánlott csavarmennyiséget és tartsuk be azok maximális távolságát. Ügyeljünk a felületi megmunkálások minőségére – ajánlatos kihasználni a flexibilis cementragasztókat.

Tetőtér beépítése

Szigetelés

A már előzőekben említett ásványi rostanyagokat használjuk, amelyeket a tartókonstrukcióba helyezünk. Az izolációs réteg vastagságát a konstrukció kívánt hőellenállása alapján választjuk meg (ajánlott legkevesebb 120 mm).

Alapozás és előkészítés

A panel szerelése a szarufán történik, melynek egyenletessége megfelel a szabványnak. Ellenkező esetben a szarufa egyenletességét biztosítani kell farost segítségével.

Szerelés

Az ökopanelt a megfelelő helyre igazítjuk és akkumulátoros csavarhúzóval rögzítjük az 5x90 mm-es csavarokkal és nagyméretű alátéttel.Vigyázat! Nem kerülhet sor a csavarnak az anyagban történő elforgására! Abban az esetben, ha az ökopanel a tartókonstrukción kívülre kerül, használjunk rövid deszakalapot amelyet hátulról rögzítsünk az ökopanelhez és ebbe erősítsük alátéttel az 5x90 mm-es csavarokat. Az érintkezési felületeket ismét töltsük ki habbal és készítsük elő a következő ökopanelt. Ezt rögzítsük a tartókonstrukcióhoz és így kapcsoljuk a már felszerelt ökopanelhez. Rögzítését 50 cm-enként erősítsük meg előfúrást nem igénylő csavarral.

A tartókonstrukció burkolása

Az ökopaneleket az épitkezéseknél használhatjuk a fa tartókonstrukció burkolására is. Családi ház építésénél ezeket a konstrukciókat burkolják az ökopanellel a következő módon: csavarozzák össze az alumínium lapot a PVC-ből készült nem nedvszívó 60x40 mm-es lappal (gyártja a Transform Bohdanec) miáltal egy egyenes alapzatot nyerünk, amely véd a sérülésektől. Ezt követően készítsük elő a szerelésre kész ökopanel tartókapcsait. -A belső panelt először 30 cm magasságig kenjük be penetrációs festékkel és helyezzük az előkészített lapba -Az előző ökopanellel való érintkezési felületet töltsük ki habbal és ugyancsak töltsük ki habbal a fa tartókonstrukcióval való érintkezési felületet is. -Az ökopaneleket rögzítsük nagyméretű alátéttel ellátott legalább 5x90 mm-es csavarokkal az álló konstrukcióhoz, a 4x50 mm-es csavarokat pedig az előző ökopanel kapcsaihoz. Hasznos tanácsokat és rajzokat találhatnak a letölthető műszaki lapban.

Házak és egyéb épületek

Ház, garázs vagy víkendház építésénél használjuk a fa tartókonstrukció burkolására, ezt a burkolást a külső oldalról végezzük a következő módon: -Az alumínium lapot csavarozzuk össze PVC-ből készült 60x40 mm-es nem nedvszívó hasábbal (www.recyklace.cz) , így egy egyenletes alapot nyerünk, mely védi az ökopaneleket a sérülésektől. Készítsük elő az alátétes csavarokat a szerelendő ökopanel rögzítésére. -Az előző ökopanellel való érintkezési felületet töltsük ki PUR habbal és ugyancsak töltsük ki a fa tartókonstrukcióval való érintkezési felülelet is. További információkat és rajzokat a műszaki leírásban találnak.

Konyhák és fürdőszobák

A fokozott nedvességnek kitett helyiségek, mint például a konyhák és a fürdőszobák épitésénél és felújításánál penetrálással való kezelés után alkalmazzuk az ökopanelt. A nagy nedvességnek kitett helyeken, mint például a zuhanyzófülkénél, a kád körül vagy a fürdőszoba sarkain használjunk SOKRAT S 02 penetrálószert vízzel higtva 1:3 arányban, hengerrel három rétegben felkenve. A száradás után alkalmazzunk folyékony izolációt, flexibilis cementgarasztót, a teljes felületen üvegszálas hálót és burkolatot. Fokozott figyelmet kell fordítani a csempék közötti rések kitöltésére, a fúgázásra, melyre használjunk például Ceresit CE 40-et. Az ökopanelt ne alkalmazzuk szellőzetlen, állandóan nedves környezetben. A kábeleket vezethetjük azokban a vájatokban, melyeket a körfűrésszel készítettünk. Az installációt elhelyezhetjük a dupla falak között, vagy a burkolatban is. Kihasználhatjuk továbbá az oldalsó panelek vertikális nyílásait is.

A fürdőszobai berendezések

A fürdőszobai berendezések, például a mosdók, WC -tartályok speciális rögzítők segítségével (például Turbolet) helyezhetők fel. A hidegvizes csövet lássuk el izolációval, amivel a hangszigetelés biztosítása mellett elkerülhetjük a víz kicsapódását is.

A kád beszerelése

A kád hangszigetelése a kád széle és az első burkolatréteg között elhelyezetett szigetelő réteg segítségével történik. A kettőzött burkolat felső rétege megközelítőleg 10 mm-rel a kád széle fölött végződik. A fennmaradó rést később tartósan rugalmas fungicidgittel kell kitölteni. Vigyázni kell ezeknél a helyiségeknél a penetráció és a felületi kezelés minőségére – ezt a használati útmutató szerint kell végezni.

A szegélylapok szerelése

A szegélylapok behelyezéséhez elég kivágni egy két centiméterrel szélesebb és egy centiméterrel magasabb nyílást. Nem alakulhat ki viszont rés az ökopanelek összeillesztésénél a szegélylapok felső sarkában. A burkoló szegélylapokat a képen látható módon elhelyezzük a térben, kiegyenlítjük vízmértékkel, majd az ökopanel és a szegélylap közötti rést kitöltjük PUR-habbal.

A tárgyak felerősítése

Könnyű tárgyakat 15 kg-ig, mint például képeket, faliórákat, biztonságosan rögzithetünk képakasztókkal. A nehezebb tárgyak felfüggesztéséhez használhatunk Turboletet, vagy Turbo tiplit.