HELORO HU Kft.
Szent István krt.18.fsz.3/a
1137 Budapest
Magyarország

Fax: +36-1/270-9047
Mob.: +36-70/621-2182
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
TROCELLEN a világban:

Az ökopanel megmunkálási módjai

Vágás

Korongfűrésszel vagy fűrészlappal az ökopanel könnyen kellő méretűre és alakúra vágható. Az ökopanel könnyű vágására  vidiabetétes korongfűrész-lapot ajánlunk (250 mm-es átmérővel, 32 darab váltakozó nagyságú fogazattal).

A vágott felületek kezelése

Minden vágott felületet le kell ragasztani egy 100 mm széles öntapadó papírszalaggal. A hosszanti vágást harántcsíkosan, az átlós vágást pedig többszörös átfedéssel kell leragasztani.

Hornyozás

Az ökopanel hornyozható hosszanti irányban, teljes hosszúságban. A hornyozást körfűrésszel, 45 fokos szögben végezzük. Keresztirányban viszont a hornyozás nem lehet hosszabb 30 cm-nél. A hornyozást végezhetjük motoros láncfűrésszel is, ebben az esetben viszont minimálisra kell csökkenteni a láncok zsírzását, mert ezzel összekenhetjük az ökopanel felületét.

Kivágások a villanyszerelékek számára

A villanyszereléshez szükséges elosztódobozok nyílásait elkészíthetjük egy 68 mm átmérőjű, fúróval. A fúrás nyomán keletkezett 68 mm átmérőjű nyílás pontosan megfelel az üreges falakban alkalmazott univerzális elosztódoboz behelyezésére. Abban az esetben, ha több elosztódobozt szeretnénk egymás mellé helyezni, folyamodhatunk a klasszikus szerelési módhoz, azaz az elosztódobozokat helyezhetjük gipszágyba. Ezzel teljesítjük a villanyszerelékek ökopanelekre vonatkozó szabványait. Az ökopanelen a nyíilásokat lapfűrésszel is kivághatjuk, mégpedig oly módon, hogy előbb egy nagyobb átmérőjű fúróval lyukat fúrunk, bejelöljük az elosztódoboz körvonalát, amelyet fűrésszel körülvágunk.

Csavarozás

Használjunk elektromos csavarhúzót, illetve csavarozó rátéttel felszerelt villamos fúrógépet. Nem kell előfúrni! A fakonstrukció szerelésekor használjunk min. 5x90 mm-es csavarokat és nagy felületű, 24/8,4/1-2 mm-es szegecsalátétet. A kapcsokhoz használjunk 4x50 mm-es csavarokat. Használjunk olyan megfelelő csavaró erőt, hogy az alátétek ne szakítsák át a háromrétegű papírkartont. Ezért jobb, ha 1 milliméter vastagságú alátéteket használunk.