HELORO HU Kft.
Szent István krt.18.fsz.3/a
1137 Budapest
Magyarország

Fax: +36-1/270-9047
Mob.: +36-70/621-2182
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
TROCELLEN a világban:

Kötőanyagok

Kapocsfa (fatipli) alkalmazása

A kapocsfák keményfából készült hengeres, rúd alakú testek, amelyek feleslegessé teszik a kapcsok alkalmazását. A kapocsfát 2011 májusában vezették be az ökopanelek összeszerelésében. Hasonló megoldást találhatunk az IKEA bútorainál is. Egy ajánlott sablon igénybevételével 10 mm-es fúróval lyukakat fúrunk az első, majd a következő ökopanelba, majd a lyukakba kapocsfákat, fatipliket helyezünk. A panellapok közötti hézagot PUR-habbal, vagy esetleg más szigetelőanyaggal (len, kender) töltjük ki, majd a panelekat összeillesztjük. Így a válaszfal felülete mentes marad a csavaroktól és kapcsoktól.

Fali kapocs

A kapcsok alkalmazásának szokott módja. Az univerzális lemezkapocs, amelyet elsősorban a válaszfal elkészítéséhez használnak, a munkálatok gyors előrehaladását teszi lehetővé. Használhatjuk őket mind az ökopanelek egymáshoz való erősítéséhez, mind pedig a leendő falak rögzítéséhez. Mivel a kapcsok lapos lemezből készültek, a szereléskor szükség esetén meg kell hajlítani őket.

Öntapadó szalag

Az ökopanelek vágott éleinek fedésére szolgáló papírszalag, amely szélesebb, mint az általánosan használt hasonló szalagok.

4x50 mm-es csavar

A kötőanyagokat árusító üzletekben kapható általános facsavar, amelyet csupán a fali kapcsok alkalmazásakor használunk.

5x100 mm-es csavar

Szintén általánosan használt facsavarok, amelyeket az ökopanelok konstrukcióhoz való hozzáerősítéséhez használunk.

Alátét 8,4 Zn

Az 5x100 mm-es csavarokkal kombinálva használjuk az ökopanelok konstrukcióhoz erősítéséhez.

Az építéskor használt egyéb tartozékok

Tömítőhab (PUR-hab)

Alacsony expanziójú hab (az ablakok körül is használjuk), amelyet az egyes ökopanelok összeillesztésekor keletkező rések betöltésére alkalmazunk.

Öntapadó papírkarton

Valamennyi vágott felületet gondosan leragasztunk vele.

Reciklikált műanyag hasáb

A külső kerületre használjuk (lásd a műszaki részleteket). Használhatók egyben az egyenetlen vagy instabil felületeken a lapok aljára.