HELORO HU Kft.
Szent István krt.18.fsz.3/a
1137 Budapest
Magyarország

Fax: +36-1/270-9047
Mob.: +36-70/621-2182
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
TROCELLEN a világban:

Szilárdság, keménység, ellenállóképesség

Az ökopanel előnyei közé tartozik magas mechanikai ellenállóképessége, amely megegyezik a gipszkartonéval. Példaként említeném, hogy egy átlagos beltéri ajtó kivágásához  30 J kifejtett erő szükséges. Az ökopanel ezzel szemben sérülés nélkül 180 J-t bír ki.
Ezért ideális az önhordó falak építésére is. Annak a lehetőségnek köszönhetően, hogy az ökopanelek kellő hosszúságra vágva rendelhetők, könnyen megmunkálhatók és szerelhetők, egy ilyen fal néhány perc alatt elkészíthető. A gipszkarton vagy az OSB-lap esetében először el kell készíteni a fal tartókonstrukcióját. Erre az ökopanel esetében nincs szükség, aminek következtében 15%-al csökkennek az építési költségek. Az ökopanel robosztussága és szilárdsága további felhasználási lehetőségeket is kínál például a padlásterek kialakításánál.

efdf034b28f8fed23fda2bab736ff638

Az ökopanel magvának köszönhetően nagyobb statikai megterheléseket is kibír, amelyek például különböző tárgyak felerősítésével - faliszekrények a konyhában, radiátorok, horizontális szerelékek, korlátok, fogantyúk - járnak. Az ökopanel egy 5x100 milliméteres mennyezetre erősített csavaron 75 kilogrammos terhelést bír el. Nem kell hangsúlyozni, hogy minél nagyobb átmérőjű csavart használunk, annál nagyobb a terhelhetőség. Összehasonlításként elmondanánk, hogy a 12,5 milliméteres vastagságú gipszrostlap 50 kilogrammot bír el, a gipszkarton pedig típustól függően mindössze 23-27 kg-ot. Ezekkel az anyagokkal szemben az ökopanelnek még egy óriási előnye van, hogy nem kell hozzá tipli. Az általános gyakorlat szerint közvetlenül a csavart használhatjuk, amelyet előfúrás nélkül becsavarozhatunk a szalmamagba.