HELORO HU Kft.
Szent István krt.18.fsz.3/a
1137 Budapest
Magyarország

Fax: +36-1/270-9047
Mob.: +36-70/621-2182
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
TROCELLEN a világban:

Gyártás

Előkészítés

Az ökopanel gyártásának alapanyagául a gabonaszalma szolgál, amelyet négyszögletes alakzatba kötnek. A belépő ellenőrzésnél körültekintően megvizsgálják nedvességtartalmát és csak a követelményeknek megfelelő alapanyagot használják fel. Ezeket szállítószalagra helyezik, majd szétzúzzák.

Préselés

A szétzúzott gabonaszalmát magas nyomáson préselik az ökopanel szükséges vastagságára, amely megközelítőleg hat centiméter. A folyamatosan működő prés alól végtelen hosszúságú ökopanel kerül ki.
A megkívánt fizikai tulajdonságok elérése után nincs szükség kötőanyagra, mint például a farostlemeznél, a penészgombák pedig a préselésnél alkalmazott magas hő hatására elpusztulnak. A termékhez ebben a fázisban egy speciális készítményt adnak, amely védi a rágcsálók ellen.

Ragasztás

Az egységes felület elérését követően a tömörített szalmát újrahasznosított papírral ragasztják le. Ez a lépés lehetővé teszi a felületi megmunkálást, hasonlóan mint a hagyományos építőanyagok esetében.

Befejezés

A leragasztott ökopanel a gyártósoron továbbjut a formázó berendezéshez, ott automata körfűrész segítségével a kivánt hosszúságúra vágják. A vágási felületek leragasztása és a megjelölés után az ökopanel szállításra kész.

Kisfilm az ökoelemek gyártásáról (cseh nyelvű)